Gezond eten

heerlijk gewicht bergeijk

Gezond eten

Gezond eten is belangrijk voor zowel je lichamelijke als geestelijke welzijn en betekent onder andere; een energiek lichaam, minder stress, een betere nachtrust en lekkerder in je vel zitten. Om optimaal te kunnen functioneren heeft je lichaam natuurlijk voedingsstoffen nodig. Maar wat is nou gezond en hoe ga je om met de vele verleidingen waar we iedere dag mee te maken krijgen?

lekker in je velEen gevarieerd en gebalanceerd voedingspatroon is het streven. Maar bij mij betekent dit niet diëten! Je zal van mij dan ook niet te horen krijgen dat je een bepaald voedingsmiddel niet meer mag eten omdat het ‘slecht’ is.  Ik wil jou leren om zelf bewuste voedingskeuzes te maken, zodat je zelf jouw voedingspatroon kunt aanpassen op de manier dat het voor jou werkt. Ik ben er van overtuigd dat als je zelf 100% achter je nieuwe leefstijl staat, je dit ook op lange termijn kunt volhouden.

Naast voeding zijn ook rust en beweging twee essentiele bouwstenen voor een gezonde leefstijl. Dit komt dan ook altijd uitgebreid aan bod tijdens het intakegesprek en de vervolgafspraken. Hoe vaak moet je sporten? Hoe zorg je voor voldoende ontspanning? En hoe combineer je dit met je baan/studie/gezin?

“The body achieves what the mind believes”

Ik adviseer en begeleid mensen naar een gezond eet- en leefpatroon. Hierbij volg ik de richtlijnen Goede Voeding (2015), opgesteld door de Gezondheidsraad.  Personen die om medische reden specifieke voeding nodig hebben kan ik helaas géén beleiding bieden. Deze personen worden doorverwezen naar huisarts of diëtist.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Bekijk mijn werkwijze.