Emotie-eten

heerlijk gewicht bergeijk

Emotie-eten

Misschien herken je het wel, dat je vaak naar eten grijpt op het moment dat je je moe of gestrest voelt. En hoewel je jezelf steeds voorneemt om vanaf nu “goed” te gaan eten kun je geen weerstand bieden tegen (lekker) eten. En als je dan weer iets “verkeerds” gegeten hebt dan sla je meteen door. Het voelt alsof je de controle kwijt raakt.

En herken je dan ook misschien de negatieve gedachten over jezelf (ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg) en de overtuiging dat je gelukkiger zal zijn als je dunner bent of gezonder eet dan nu. Je bent er een meester in geworden om diepgewortelde emoties te onderdrukken en gebruikt eten om jezelf te belonen of te troosten.

Stoppen met emotie-eten

Het is belangrijk om te beseffen dat alleen afvallen je niet gaat helpen als je worstelt met emotie-eten. Zoals Robert Urich’s zei: “A healthy outside starts from the inside.” Om definitief uit deze vicieuze cirkel te kunnen stappen is het van belang om te kijken wat de onderliggende oorzaken zijn van jouw eetbuien.

Dat kan een flinke stap zijn, maar absoluut de moeite waard!

Kijk voor meer informatie naar mijn werkwijze.

Ervaringen van anderen…

Maaike Claveren – “Ik ben naar voedingsdeskundige Rosanne gegaan om een gezondere leefstijl te krijgen en om proberen wat kilootjes af te vallen. Ik worstelde al een tijdje met mijn eetpatroon en daar wilde ik natuurlijk vanaf. Daarin heeft ze me erg goed begeleid. Ik ben veel bewuster van wat ik eet en wat ik kan eten. En ik weet inmiddels ook waarom ik eet en wat echt belangrijk is. Zelfs ben ik wat kilootjes kwijt geraakt. Rosanne is zeker een aanrader als voedingsdeskundige maar ook als mens.”