Emotie-eten

Wanneer je te veel hebt gegeten kun je je hierover schuldig gaan voelen of je zelfs gaan schamen. Toch hebben veel mensen last van eetbuien. Gelukkig kun je daar ook vanaf komen!

Bij Emotie-eten wordt er gegeten vanuit een bepaalde emotie. Men voelt zich vaak moe, gestrest of verveelt en kunnen door lekker te eten eindelijk ontspannen en hun hoofd leegmaken. Eetbuien kunnen variƫren van onbewust te veel snoepen, tot het gevoel te hebben volledig de controle kwijt te zijn en alles te eten wat er op dat moment in huis is.
Na een eetbui voel je je opgeblazen, baal je van jezelf en krijg je spijt. Op het moment dat je dit gevoel gaat weg eten, is de vicieuze cirkel rond.

Herken jij jezelf hierin en worstel je met emotie-eten? Blijf daar niet langer mee zitten! Ik kan jou helpen uit deze cirkel te stappen en je leren om te gaan met jouw emoties zonder hierbij naar eten te grijpen.

Online Coaching

Het is een grote stap om hulp te zoeken voor emotie-eten. Als je er tegenop ziet om bij mij langs te komen of als je niet direct bij mij in de buurt woont, kun je gebruik maken van online coaching.

Je krijgt dan eerst een intake van ongeveer een uur en daarna plannen we regelmatig een vervolgafspraak in van ongeveer een half uur per keer. De frequentie van deze afspraken bepaal jij zelf en alle gesprekken voeren we via Skype.