Emotie-eten

Emotie-eten

Misschien herken je het wel, dat je vaak naar eten grijpt op het moment dat je je moe of gestrest voelt. En hoewel je jezelf steeds voorneemt om vanaf nu “goed” te gaan eten kun je geen weerstand bieden tegen (lekker) eten. En als je dan weer iets “verkeerds” gegeten hebt dan sla je meteen door. Het voelt alsof je de controle kwijt raakt.

En herken je dan ook misschien de negatieve gedachten over jezelf (ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg) en de overtuiging dat je gelukkiger zal zijn als je dunner bent of gezonder eet dan nu. Je bent er een meester in geworden om diepgewortelde emoties te onderdrukken en gebruikt eten om jezelf te belonen of te troosten.

Stoppen met emotie-eten

Het is belangrijk om te beseffen dat alleen afvallen je niet gaat helpen als je worstelt met emotie-eten. Zoals Robert Urich’s zei: “A healthy outside starts from the inside.” Om definitief uit deze vicieuze cirkel te kunnen stappen is het van belang om te kijken wat de onderliggende oorzaken zijn van jouw eetbuien.

Dat kan een flinke stap zijn, maar absoluut de moeite waard!

Kijk voor meer informatie naar mijn werkwijze.
 

Contact

Ben je benieuwd of ik jou kan helpen of heb je een specifieke vraag? Laat hier je gegevens achter dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan bekijken we waar jij behoefte aan hebt en wat ik voor jou kan betekenen.

E-mail:info@heerlijkgewicht.com:
Telefoonnummer:06-1940603
KvK-nummer:70412669