Emotie-eten

Emotie-eten

 


Je grijpt naar eten op het moment dat je je moe of gestrest voelt. Hoewel je jezelf steeds voorneemt om vanaf nu “goed” te gaan eten kun je geen weerstand bieden tegen eten. En als je dan tóch weer iets “verkeerds” gegeten hebt dan gooi je de handdoek in de ring en heb je regelmatig eetbuien. Je zit vast in een negatieve spiraal van emotie-eten.

Herken je ook de negatieve gedachten over jezelf (ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg) en de overtuiging dat je gelukkiger zal zijn als je dunner bent of gezonder eet dan nu? Keer op keer saboteer je jezelf en je dieet. En je gebruikt eten om jezelf te belonen of te troosten. Het is belangrijk om te beseffen dat alleen afvallen je niet gaat helpen als je worstelt met emotie-eten.

A healthy outside starts from the inside

emotie etenOm definitief uit deze vicieuze cirkel te kunnen stappen is het van belang om te kijken wat de onderliggende oorzaken zijn van jouw eetbuien. Dat is een flinke stap maar absoluut de moeite waard!

Ik weet precies hoe het is om te worstelen met emotie-eten. Die continue drang naar eten, de teleurstelling achteraf en vooral ook de schaamte die er bij komt kijken. En omdat ik jou heel graag wil helpen te focussen op dat wat er echt toe doet, heb ik mijn 20 meest waardevolle tips op een rij gezet.

Twijfel niet, ga er gewoon voor en download gratis deze tips.