Emotie-eten

heerlijk gewicht bergeijk

Stoppen met emotie-eten / eetbuien

Je grijpt naar eten op het moment dat je je moe of gestrest voelt. Hoewel je jezelf steeds voorneemt om vanaf nu “goed” te gaan eten kun je geen weerstand bieden tegen eten. En als je dan tóch weer iets “verkeerds” gegeten hebt dan gooi je de handdoek in de ring en heb je regelmatig eetbuien.

Herken je ook de negatieve gedachten over jezelf (ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg) en de overtuiging dat je gelukkiger zal zijn als je dunner bent of gezonder eet dan nu? Keer op keer saboteer je jezelf en je dieet. En je gebruikt eten om jezelf te belonen of te troosten.

Het is belangrijk om te beseffen dat alleen afvallen je niet gaat helpen als je worstelt met emotie-eten.

A healthy outside starts from the inside

Om definitief uit deze vicieuze cirkel te kunnen stappen is het van belang om te kijken wat de onderliggende oorzaken zijn van jouw eetbuien. Dat is een flinke stap maar absoluut de moeite waard!

Ga voor meer informatie naar trajecten.

Ervaringen van anderen…

Maaike Claveren – “Ik ben naar voedingsdeskundige Rosanne gegaan om een gezondere leefstijl te krijgen en om proberen wat kilootjes af te vallen. Ik worstelde al een tijdje met mijn eetpatroon en daar wilde ik natuurlijk vanaf. Daarin heeft ze me erg goed begeleid. Ik ben veel bewuster van wat ik eet en wat ik kan eten. En ik weet inmiddels ook waarom ik eet en wat echt belangrijk is. Zelfs ben ik wat kilootjes kwijt geraakt. Rosanne is zeker een aanrader als voedingsdeskundige maar ook als mens.”