Zij kan alles eten, ik word al dik van een appel!

Ken je dat? Van die mensen die àlles kunnen eten zonder ook maar iets aan te komen? Terwijl jij na flink sporten en een healthy salade amper bent afvallen. BLOEDIRRITANT!

Wat is het geheim van deze mensen? Eten ze ècht zoveel en waarom kost het jou veel meer moeite om af te vallen?
Ten eerste onderschatten de meeste mensen de hoeveelheid van hun voedselinname. Maar dit geldt vooral voor de mensen die voor een langere periode ‘aan de lijn’ doen.
Het eerste wat mensen vaak doen wanneer zij willen afvallen is eten bestempelen met “goed” of “slecht”. Het voedingspatroon wordt hierdoor beperkt en de focus wordt vaker gelegd op hetgeen er niet gegeten mag worden in plaats van wat er wel gegeten mag worden.
Hierdoor wordt het beeld geschetst dat anderen alles mogen eten wat ze maar willen. In werkelijkheid willen zij helemaal niet zoveel!!! Hun focus ligt niet op eten en zij zullen alleen iets eten wanneer zij daar echt trek in hebben en niet per se wanneer het wordt aangeboden of wanneer het ‘etenstijd’ is. Bovendien eten ze langzamer, genieten ze meer van hun eten èn kennen zij hun grenzen; wanneer ze vol zitten stoppen ze met eten.

Kun je je hier al een beetje in plaatsen? We gaan nog een klein stukje verder. Want niet alleen de voedselinname wordt vaak onderschat, ook denken we vaak meer te bewegen dan dat we daadwerkelijk doen. Mensen die niet snel aankomen zijn vanuit zichzelf vaak beweeglijk en energiek. Dit zorgt logischerwijs voor een hoger energieverbruik.

Daarnaast hebben we natuurlijk nog het stukje genen. Handig om je daar achter te verschuilen hè! 😉 Het kàn inderdaad zijn dat je meer aanleg hebt om sneller aan te komen dan iemand anders. Heel vervelend en oneerlijk, maar elk lichaam werkt nou eenmaal anders! Dit hoeft niet te betekenen dat een gezond gewicht niet binnen jouw bereik ligt. Weet je nog over de energiebalans? Deze is nog altijd leidend! Neem je meer energie in dan dat je verbruikt? Dan slaat je lichaam dit op. Verbruik je juist meer? Dan val je af!

Kortom, de mensen die in jouw ogen alles lijken te kunnen eten zònder daarvan aan te komen blijken niet te bestaan (uitzonderingen daargelaten) en no more excuses, wanneer jij je eet- en beweegpatronen zal aanpassen zal ook jij gewicht kunnen verliezen!

Vind je dit artikel interessant? Deel hem met anderen!
fb-share-icon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial