Welke vruchtendrank kan ik het beste kiezen?!

Met dit warme weer heb je misschien geen trek in warme koffie of thee. En alleen maar water drinken begint je snel te vervelen! Een frisse vruchtendrank lijkt je heerlijk! Maar hoe maak je een bewuste keuze? Ik vergelijk de onderstaande 3 vruchtendranken en vertel jou waarom dit wel of niet een goed alternatief is en waarop je moet letten! 

 

Als je een nieuw voedingsmiddel wilt kiezen of wanneer je producten wilt vergelijken, kijk dan altijd even naar de ingrediëntenlijst. Het voedingsmiddel wat als eerste weergegeven wordt komt er het meest in voor en zo loopt dit steeds af tot en met het laatste voedingsmiddel in de ingrediëntenlijst.

Waar het bij vruchtensappen om gaat zijn de hoeveelheden toegevoegde suikers. Dit is dus waar je naar opzoek gaat in de ingrediëntenlijst. Zowel als in Dubbel Frisss als in Roosvicee Multi Vit wordt suiker toegevoegd.

Wees niet bang voor E-nummers!

E-nummers zijn stoffen uit natuurlijke voedingsmiddelen of worden kunstmatig gemaakt en worden toegevoegd om de eigenschappen van voedingsmiddelen te verbeteren. E-nummers zijn door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) goedgekeurde stoffen en dus veilig voor gebruik. In deze vruchtenpakken komen meerdere e-nummers voor zoals citroenzuur (E330), natriumcitraat (E331) en betacaroteen (E160). Deze hebben een antioxidantieve werking of dienen als kleurstof.

Uit deze 3 pakken bevat alleen Dubbel Frisss koolzuur. Hoewel dit soms een opgeblazen gevoel kan vooroorzaken is koolzuur onschuldig en kun je dit gerust af en toe drinken.

Als laatst bekijken we hoeveel calorieën een glas van elke vruchtendrank bevat. Waar een glaasje Dubbel Frisss 46 kcal bevat, zit je met een glas Roosvicee Multi Vit al aan de 71 kcal. Dit is meer dan een appel (68 kcal), een speculaasje (60 kcal) of een split ijsje (65 kcal.).

Een glas Crystal Clear bevat geen toegevoegde suiker en bevat dan ook nauwelijks (2 kcal.) calorieën.

Wil jij gezond eten en/of afvallen? Kies dan voor een product met minder suiker en die laag in calorieën zit. Uit deze 3 vruchtdranken is Crystal Clear het beste alternatief voor als je eens wat anders wilt dan koffie, thee of (kraan)water. 

 

 

 

 

 

 

Vind je dit artikel interessant? Deel hem met anderen!
fb-share-icon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial