Morgen begin ik écht…

“In de ochtend een schaaltje met magere yoghurt en in de middag twee bescheiden crackers met mager beleg. Overdag weet zij zich perfect aan haar zelf gecreëerde eetschema te houden. Maar al te graag wil zij wat afvallen en daarom heeft ze zichzelf voorgenomen om geen slechte dingen meer te eten zoals te veel brood, zoetigheid en andere lekkere dingen. Balen, want ze houdt van lekker eten. Maar haar angst voor calorieën is inmiddels zo sterk dat ze er niet meer van kan genieten. Zij is een getalenteerde actrice, want van haar vrienden en familie weet niemand dat zij hier mee worstelt. Tijdens sociale gelegenheden kan zij zich prima inhouden en laat ze zich niet verleiden door lekker eten. Hoewel anderen niet begrijpen waarom ze niet gezellig een hapje mee eet, ziet de buitenwereld haar als enorm gedisciplineerd als het om voeding gaat. Deze controle geeft haar zelfvertrouwen.

Hoewel ze dit gevoel zo lang mogelijk probeert vast te houden, weet zij van binnen dat ze opnieuw zal falen. Wanneer de avond valt en ze moe is van de hele dag ‘binnen de lijntjes eten’ geeft zij zich uiteindelijk over. Ze loopt naar de koelkast en pakt het eerste wat ze ziet staan. Wat is dit eten toch heerlijk. En ze neemt nog meer. Alle voedingsstoffen en calorieën die ze overdag heeft bespaard neemt ze nu binnen een half uur in. Shit. Weer niet gelukt. Met een vermoeid lijf en een hoofd vol met negatieve gedachten sluit zij de dag af. Streng neemt zij zichzelf voor om de volgende dag haar ontbijt over te slaan en daarna weer met een schone lei te beginnen. Want hoe dan ook, haar doel om af te vallen móet en zal ze bereiken.”

Hoewel hier uit schaamte weinig over gesproken wordt, komen deze situaties regelmatig voor. Deze vicieuze cirkel is niet alleen ontzettend vermoeiend maar ook nog eens echt gevaarlijk! Wil jij graag afvallen maar kom je er in je eentje niet meer uit? Ik kan jou helpen.

 

Ja, ik wil een GRATIS
kennismakingsgesprek!

 

 

Vind je dit artikel interessant? Deel hem met anderen!
fb-share-icon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial