Je spiegelbeeld en de schaamte voor je lichaam

Je spiegelbeeld en de schaamte voor je lichaam

Je spiegelbeeld en de schaamte voor je lichaam

“HET IS ZÓÓÓ FRUSTREREND!!” riep ze in tranen uit terwijl ze bekeek hoe het nauwsluitende shirt rond haar taille zat. Zoals bijna elke vrouw is ze dol op winkelen, echter nieuwe kleding kopen is voor haar een drama. “De walging en schaamte voor mijn lichaam is zo groot, dat ik mezelf amper kan aankijken in de spiegel.”

“Voordat ik ga krijg ik al buikpijn. Waarschijnlijk is er toch weer niets wat mij staat. In mijn hoofd probeer ik te relativeren en mezelf gerust te stellen. Maar als ik mezelf zo zie staan in die smalle pashokjes valt het altijd tegen.”

Waarheid onder ogen komen

Schaam jij je net zo voor je overgewicht? Besef dat jouw gewicht, jouw kledingmaat en jouw postuur niet bepalen wie jij bent. Je hebt slechts een gewicht, een kledingmaat en een postuur. Dit zijn, net zoals de kleur van je ogen, slechts lichaamskenmerken. Ieder mens op aarde is uniek en volmaakt op zijn eigen manier. Om vanuit je essentie en in vrijheid te kunnen leven is het nodig om onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Dus ook mét overgewicht, mét die paar vetrollen en mét een maatje meer.

 

Jouw lichaam is een tempel

Je geest (ziel, bewustzijn) staat in verbinding met je fysieke lichaam. Vandaar de uitdrukkingen; ik heb een knoop in mijn maag, ik heb een brok in mijn keel etc. Je lichaam is een perfecte weerspiegeling van je gezondheid. Daar we gewend zijn om klachten zo snel mogelijk op te lossen in plaats van ze te voorkomen, vallen signalen niet altijd op. Maar als je niet goed voor jezelf zorgt, zal je lichaam je vroeg of laat een wake-up call geven.

Dus stel jezelf eens voor in zo’n pashokje. Met een shirt dat te strak zit. En een lichaam dat niet comfortabel voelt. Als je alle kleding uit zou doen en je naar jezelf in de spiegel zou kijken… wat zou je dan zien?

Is er een boodschap die jouw lichaam je wil vertellen?

Hoelang heb je die muur al om jezelf heen?

Hoelang heb je voor anderen gezorgd en heb jezelf weg gecijferd?

Hoelang twijfel je al aan jezelf en of je wel goed genoeg bent?

 

Set yourself free!

Als je dit gaat onderzoeken hoef je niet langer je wonden te verzachten met pleisters. Doordat jij de oorzaak van je probleem aanpakt, zal je inzien wat er ligt opgeslagen in je cellen. Nu komt er ruimte vrij voor meer zelfliefde en een betere gezondheid! Afvallen zal hierdoor een stuk makkelijker worden. Lees daarover meer in mijn blog de sleutel voor succesvol afvallen.

 

vertrouwen

 

Wil jij heel graag de onderliggende oorzaken van dit probleem aan pakken en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem contact op voor een (gratis) kennismakingsgesprek.

Vind je dit artikel interessant? Deel hem met anderen!
fb-share-icon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial