Is het zwak om een coach in te schakelen?

Is het zwak om een coach in te schakelen?

Het is weer zo ver. Het lekkere zonnige weer staat voor de deur en de winterjassen zijn omgeruild voor shirts met korte mouwen. Zoals elk jaar komt het net even een paar weken te vroeg. Of eigenlijk, een paar kilo te vroeg…

De afgelopen jaren ben je weer veel bezig geweest met minder eten, anders eten en meer bewegen. Hoewel het een paar keer even goed ging is het je tot op heden nog niet gelukt om een leefstijl te vinden die echt bij jou past. Iets wat je vol kunt houden.

En nu de lente je weer in haalt baal je van die extra kilo’s. Want dat moet toch ook anders kunnen. Je wilt fitter worden, en je comfortabeler in je vel voelen.

Heb je wel eens overwogen om hier hulp bij te zoeken? Wat houdt je tegen?

persoonlijke coach

Hoe vaak ik keer op keer opnieuw probeerde met mijn dieet… Meestal begon ik op maandag. Dan hield ik het een paar dagen vol, gaf ik het halverwege de week ergens op en in het weekend stond ik mezelf toe om nog één keer los te gaan. De volgende dag zou ik immers weer met een schone lei beginnen… Jij bent ook vast zo’n ongelofelijke doorzetter. 😉

Maar zeg eens eerlijk… hoelang wil je nog in deze vicieuze cirkel blijven doorgaan. Hoeveel tijd en energie wil je nog verspillen aan streng zijn, niet vol kunnen houden, falen, overeten, spijt hebben en weer opnieuw beginnen?

Diëten of stressen rondom eten is niet jouw levensmissie!

Je bent niet de enige. Naast jou zijn er nog duizenden anderen die met hetzelfde worstelen. En elk jaar zijn er honderden mensen die hun leefstijl aanpassen, hun gezondheid verbeteren en hun streefgewicht bereiken. Dit kun jij ook, als je bereid bent de verantwoordelijkheid te nemen.
Soms kun je een probleem niet in je eentje oplossen en heb je hulp nodig. Iemand die er vanaf een ander perspectief naar kijkt. En je een spiegel voorhoudt.

Ik persoonlijk vond het heel erg moeilijk om professionele hulp te accepteren. Ik vond dat ik het zelf moest doen. Ik had me zoveel in voeding verdiept, hulp vragen zou voelen als falen. Maar ook een zeer hoogopgeleide chirurg kan zichzelf niet redden en heeft hulp van een ander nodig als hij geopereerd moet worden…

Misschien voel je je wel eens alleen of onbegrepen door je omgeving als het over voeding en/of diëten gaat. Hoe zou het zijn om eindelijk eens je verhaal te kunnen doen bij iemand die jou precies begrijpt?

vertrouwen

De positieve ervaringen met mijn eigen coach, hebben mij geïnspireerd om zelf als voedingscoach aan de slag te gaan. En door mijn persoonlijke ervaringen begrijp ik als geen ander hoe jij je voelt, en wat je nodig hebt. Uiteindelijk is het aan jou wat je ermee doet.

Is het je ego die je in de weg staat? Voel je je bezwaard of een slappeling als je hulp zoekt? Ik vind het juist moedig! Het vergt veel lef om je probleem echt bij de kern aan te pakken. En de bereidheid om er samen met een coach mee aan de slag te gaan toont juist enorm veel doorzettingsvermogen en motivatie! En bovendien, als voedingscoach geef ik inzichten, tips en kan ik helpen op lastige momenten. Maar uiteindelijk ben jij degene die de echte stappen maakt!

Hulp vragen is niet altijd even makkelijk. Maar is de eerste stap eenmaal gezet dan volgt vaak een gevoel van opluchting. Je staat er niet meer alleen voor.

Wil jij dit ook? Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Vind je dit artikel interessant? Deel hem met anderen!
fb-share-icon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial