December stress! Hoe geniet ik van de feestdagen?

December stress! Hoe geniet ik van de feestdagen?

Holy crap…! De tweede week van December is alweer aangebroken. De laatste paar weken van dit jaar zijn begonnen… Confronterend? Hoewel ik nu oprecht geniet van deze tijd van het jaar herinner ik me nog al te goed hoe ik me voorafgaande jaren voelde. Op een of andere manier kwam December áltijd te vroeg en was ik er nooit klaar voor. Dat ene jurkje die ik speciaal voor kerst had gekocht paste nog niet, die 10 kilo die ik dat jaar zou afvallen zaten er nog steeds aan. En dan moest ik ineens ‘gezellig’ naar allerlei kerstbrunches, 5 gangen diners en nieuwjaarborrels. Als ik ergens tegenop keek, dan was dat het wel.

Kerst bestaat maar uit twee dagen. Waarom levert deze maand dan zoveel stress? Waar ben je bang voor? Wat wil je niet dat er gebeurd?
Ben je bang om aan te komen?
Ben je bang dat je niet voldoet aan de verwachtingen van anderen?
Ben je bang om de controle te verliezen?
Heb je bepaalde regels over “goed/slecht” eten? Of over “goed/slecht” gedrag? Wat kan er allemaal mis gaan? En wat zeg je tegen jezelf als dit gebeurd?

Stop NU met het bedenken van doemscenario’s. Stop met veel te streng voor jezelf zijn. Stop met overdenken. Ook wel een Monkey Mind genoemd.

 

Misschien had je liever een maatje minder willen hebben en voel je je daarover onzeker. Prima. Dat kan, dat mag en je kunt hier uiteraard ook aan werken. Het punt is; hetgeen waarover jij onzeker bent, is niet jouw IDENTITEIT. Díe zit namelijk dieper van binnen. Díe houdt bijvoorbeeld van leuke dingen doen, gezellig met anderen samen zijn, of van winkelen, of van creatief bezig zijn. Díe maakt dat jij jij bent! Jouw onzekerheid mag jou niet weerhouden om te genieten van het leven.

 

Accepteer je onzekerheid, ga er rustig mee aan de slag maar laat het verder los. Kerst bestaat maar uit twee dagen. Geniet daar van! Hoe wil jij deze dagen invullen? Wat maakt kerst voor jou bijzonder? Schrijf elke dag ten minste 3 dingen op waarvan je hebt genoten of waarvoor je dankbaar bent. Je zal zien dat dit sowieso al een boost is voor je zelfvertrouwen! Take control of your life, before your life takes control over you!

 En vergeet niet even hieronder te delen welke 3 dingen een lach op jouw gezicht toveren! 😉

Vind je dit artikel interessant? Deel hem met anderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *