De beste tips voor op vakantie

Het is bijna zo ver, de zomervakantie! Dit betekent koffers inpakken en wegwezen! Met deze tips kun je heerlijk genieten van jouw welverdiende vakantie maar voorkom je wel die extra vakantiekilo’s!

1. Van rakketten tot aan magnums en van cornetto’s tot aan smurfenijs, de keuze is reuze als het om ijs gaat, maar wil je op je lijn letten kies dan liever voor een waterijsje à la 60 kcal. per stuk in plaats van voor een softijsje à la 220 kcal. per stuk.

2. Blijf in beweging! Maak elke ochtend een flinke wandeling of huur fietsen. Ga bijvoorbeeld eens naar de plaatselijke supermarkt een paar dorpjes verderop en koop daar je gezonde, verse boodschappen. 😊

3. Uiteten of uitgebreid barbecueën? Kies alleen voor een hoofdgerecht en wees matig met bewerkt vlees, sauzen, stokbrood en alcohol.

4. Heerlijk zo’n luie dag aan zee of in het zwembad maar er is meer! Plan ook eens een actieve dag in en have fun! Trek er op uit en ga mountainbiken, waterskiën, kanoën of wandelen.

5. Drink vol op water. Vruchtensappen en frisdranken bevatten veel suiker terwijl water 0 calorieen levert en het daarnaast de beste dorstlesser is. Wil je toch een keer een smaakje, kies dan als alternatief voor bronwater gezoet met zoetstoffen of light frisdrank.

6. Blijf goed voor jezelf zorgen. Tijdens de zomervakantie zijn we vaak wat makkelijker en losser als het op koken aan komt. Neem ondanks deze vakantiemodus toch de tijd om gezond en gevarieerd te eten! Geniet van lekker zomers fruit en frisse salades boordevol met groente. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Aan welke tip heb jij het meest? Deel het hieronder!

Vind je dit artikel interessant? Deel hem met anderen!
fb-share-icon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial