Bankhangen versus lekker bewegen

Herken jij jezelf in de volgende situatie?

Je komt thuis na een lange dag werken. Je bent moe en je ploft neer op de bank. Wanneer de kinderen in bed liggen en de avond begint heb je geen energie meer om nog iets te ondernemen. De tv gaat aan en zonder dat je je er bewust van bent loop je naar de keuken opzoek naar iets om te eten. Terwijl je voor de tv zit te eten doorloop je de dag nog eens. Je denkt aan de drukte op het werk, een vervelende situatie die zich voor deed, of aan een lastig gesprek met een collega of vriend(in). Je pakt nog wat anders om te eten, dat heb je immers wel verdient. Na nog een uurtje maakt vermoeidheid plaats voor schuldgevoel. Je hebt teveel gegeten en hier baal je van. Ontevreden sluit je de dag af en besluit je naar bed te gaan.

Stel je voor dat je deze situatie kunt voorkomen? Stel je voor dat je besluit om niet op de bank te ploffen maar je sportkleding aan te trekken. Stel je voor dat je je sportschoenen aan doet en dat je buiten lekker op pad gaat. De frisse wind maakt je wakker en naar mate je verder aan het joggen bent kom je in een ritme en merk je dat het makkelijker wordt. Terwijl je geniet van een mooie omgeving laat je je gedachten varen. In de buitenlucht kun je helder nadenken en je voelt dat de spanning van de drukke dag verdwijnt. Na een heerlijk rondje hardlopen kom je thuis en spring je onder de douche. Je voelt je energiek en opgewekt. Dat heb je toch maar goed gedaan! Met een tevreden en voldaan gevoel kruip je in bed.

Wat een verschil he?! Waar kies jij voor de volgende keer dat je je moe/zielig/verveelt voelt?

Wil je graag sporten maar weet je niet hoe te beginnen? Ook op dit gebied kan ik jou adviseren en coachen! Maak hier een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

Vind je dit artikel interessant? Deel hem met anderen!
fb-share-icon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial