Blog

Blog

kerst zonder stress
intuitief eten doe je zo
vakantie op gewicht blijven
hormoonbalans heerlijk gewicht
leptine blog
wat is een eetbui blog
klachten bij de overgang blog
chocoladepasta minder suiker blog
Hoe voorkom je emotie-eten tijdens de coronacrisis
Zo herken je het verschil tussen honger, trek en eetdrang blog
Je spiegelbeeld en de schaamte voor je lichaam blog

31-08, 2019

Is aspartaam schadelijk?

Veel mensen blijven aan dit onderwerp twijfelen omdat zij hun informatie uit verkeerde bronnen halen. Aspartaam is al vaak wereldwijd wetenschappelijk onderzocht en keer op keer veilig verklaard.

Ik vertel je (met onderbouwde informatie) hoe het zit!

Lees verder >

 

23-05, 2019

Snel afvallen voor de zomer?!

“Je hebt het vast druk zo vlak voor de zomer want iedereen wil natuurlijk nog snel even een paar kilo afvallen?” vroeg laatst een kennis van me. Ik heb inderdaad weer een paar nieuwe aanmeldingen ontvangen, maar die hebben niks te maken met de zomer. Mijn individuele coaching is namelijk niet zomaar voor iedereen…
Lees verder >

 

23-05, 2019

Welke boter of olie kan ik het beste kiezen?!

Welke boter of olie gebruik jij meestal? Welke is volgens jou eigenlijk het meest gezond? En waaróm is dat dan zo? In de sociale kring, op het werk of in de supermarkt; voeding blijft een veel besproken onderwerp met vaak veel tegenstrijdige adviezen.

Hopelijk begrijp je na het lezen van deze blog wat de verschillen zijn tussen de meest gebruikte boter en oliën en wat ze doen voor je lichaam. Zodat jij zélf de bewuste keuze kunt maken!

Lees verder >

 

April 24, 2019

Is het zwak om een coach in te schakelen?

Het is weer zo ver. Het lekkere zonnige weer staat voor de deur en de winterjassen zijn omgeruild voor shirts met korte mouwen. Zoals elk jaar komt het net even een paar weken te vroeg. Of eigenlijk, een paar kilo te vroeg…
De afgelopen jaren ben je weer veel bezig geweest met minder eten, anders eten en meer bewegen. Hoewel het een paar keer even goed ging is het je tot op heden nog niet gelukt om een leefstijl te vinden die echt bij jou past. Iets wat je vol kunt houden.
En nu de lente je weer in haalt baal je van die extra kilo’s. Want dat moet toch ook anders kunnen. Je wilt fitter worden, en je comfortabeler in je vel voelen. Heb je wel eens overwogen om hier hulp bij te zoeken? Wat houdt je tegen?

Lees verder >

 

Maart 26, 2019

Voedsel is geen vijand en wel om deze redenen!

Soms heb je een eyeopener nodig om een bepaalde situatie te veranderen. Voor mij betekende dat beseffen dat ik niet eindeloos kon blijven aanmodderen met een strategie die blijkbaar niet werkt. Ik wilde mijn situatie verbeteren, en moest daarvoor de manier waarop ik tegen eten aan keek verbeteren. De belangrijkste inzichten heb ik voor omschreven in dit blog. Zodat dit misschien voor jou een eyeopener is, als jij het net zo spannend vindt om op een ontspannen manier met eten om te gaan, net zoals ik dat vroeger vond.

Lees verder >

 

Maart 21, 2019

Intermitting fasting // do or don’t??

Overgewicht verhoogd niet alleen de kans op gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Het leidt vaak ook tot hoge zorgkosten en stigmatisering. Veel mensen zijn daarom altijd op zoek naar een nieuwe, gemakkelijke manier om snel af te vallen. Je hebt vast wel eens gehoord over Intermittent fasting. Maar wat is het eigenlijk precies? En is dit een geschikte oplossing?

Lees verder >

 

Maart 4, 2019

Met deze 5 tips kun je gemakkelijker afvallen!

Je wilt afvallen maar bij de gedachte alleen al voel je weerstand. Want diëten, daar heb je echt geen zin in. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig! Een goede basis is het begin en zorgen dat je makkelijker kunt afvallen zonder streng dieet! Met deze 5 tips kun je een heel eind komen!

Lees verder >

 

Februari 14, 2019

Heerlijke recepten om verliefd op te worden!

“Als ik echt gezond ga eten, dan mag ik nooit meer iets lekkers en dan wordt mijn eetpatroon saai” Dit was een paar jaar geleden mijn belemmerende overtuiging die ervoor zorgde dat keer op keer mijn pogingen om af te vallen en gezonder te gaan eten mislukte. Ik had zoveel regeltjes rondom eten, maar ik stond niet 100% achter mijn dieet, dus was het bij voorbaat al gedoemd om te mislukken.

Lees verder >

 

Januari 31, 2019

Tips om effectief je dopamine te verhogen!

Yes! Met deze simpele tips kom jij dagelijks aan je “dopamine shotje” en verklein je de kans op ongewenste snaaimomenten!

Lees verder >

 

Januari 17, 2019

Het autonome zenuwstelsel

“In de ochtend begint het vaak al, snel een lunchpakket klaarmaken en zorgen dat de kinderen op tijd op school zijn. Dan hup door naar m’n werk. Als ik klaar ben met werken vlieg ik van opvang naar vriendjes en van sportclubs naar muziekles. Zodra ik eindelijk thuis ben wordt er verwacht dat het eten al klaar staat, ikzelf ben allang blij als er überhaupt boodschappen in huis zijn. Snel flats ik dan het avondeten in elkaar. In de avond werk ik nog even een stofzuiger en dweil door het huis heen om me vervolgens met een overvolle wasmand op de bank neer te ploffen. Dan ben ik zooo moe, en dan grijp ik naar de koekjes!”

Lees verder >

 

December 11, 2018

December stress! Hoe geniet ik van de feestdagen?

Holy crap…! De tweede week van December is alweer aangebroken. De laatste paar weken van dit jaar zijn begonnen… Confronterend? Hoewel ik nu oprecht geniet van deze tijd van het jaar herinner ik me nog al te goed hoe ik me voorafgaande jaren voelde.

Lees verder >

 

November 22, 2018

Wat is jouw excuus? Herken de saboteur in jezelf!

Oke, even eerlijk zeggen. Hoe vaak ben je dit jaar in je hoofd bezig geweest met afvallen/gezonder eten? Hoe vaak ben jij dit jaar opnieuw met een dieet begonnen?

Lees verder >

 

Oktober 29, 2018

De sleutel naar succes

Het is vandaag MAANDAG. De dag waarop 90% van de mensen die willen afvallen beginnen aan hun dieet. Of beter gezegd, de dag waarop zij opnieuw beginnen, omdat het niet gelukt is om zich aan het dieet van vorige week te houden. Een nieuwe dag, een nieuwe week, een nieuwe kans.

Lees verder >

 

September 24, 2018

Goed of slecht eten bestaat niet

Vaak hoor ik harde uitspraken over voeding. Gelukkig is de werkelijkheid niet zo zwart-wit en heeft het allemaal met context te maken. Wanneer je als basis een gezond voedingspatroon hebt, dan kun je prima af en toe een beetje roomboter gebruiken. En een appel bevat veel belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines en vezels, maar beter haal je deze uit zoveel mogelijk verschillende voedingsmiddelen.

Lees verder >

 

Juli 28, 2018

Morgen begin ik écht…

“In de ochtend een schaaltje met magere yoghurt en in de middag twee bescheiden crackers met mager beleg. Overdag weet zij zich perfect aan haar zelf gecreëerde eetschema te houden. Maar al te graag wil zij wat afvallen en daarom heeft ze zichzelf voorgenomen om geen slechte dingen meer te eten zoals te veel brood, zoetigheid en andere lekkere dingen. Balen, want ze houdt van lekker eten. Maar haar angst voor calorieën is inmiddels zo sterk dat ze er niet meer van kan genieten…”

Lees verder >

 

Juli 16, 2018

Welke vruchtendrank kan ik het beste kiezen?!

Met dit warme weer heb je misschien geen trek in warme koffie of thee. En alleen maar water drinken begint je snel te vervelen! Een frisse vruchtendrank lijkt je heerlijk! Maar hoe maak je een bewuste keuze? Ik vergelijk de onderstaande 3 vruchtendranken en vertel jou waarom dit wel of niet een goed alternatief is en waarop je moet letten!

Lees verder >

 

Juli 12, 2018

De virtuele maagband! Alle voordelen van een echte maagband, maar dan zonder ingrijpende, fysieke operatie! Serieus…?!

Gisteren hoorde ik voor het eerst over de virtuele maagband en mijn eerste reactie was meteen een lach. Niet omdat ik geloofde een nieuwe super gemakkelijke oplossing gevonden te hebben tegen obesitas maar omdat ik het gewoon WAANZIN vind dat er ‘specialisten’ zijn die dit aan mensen verkopen en dat er mensen zijn die hier geld aan uitgeven.

Lees verder >

 

Juli 2, 2018

De beste tips voor op vakantie!

Het is bijna zo ver, de zomervakantie! Dit betekent koffers inpakken en wegwezen! Met deze tips kun je heerlijk genieten van jouw welverdiende vakantie maar voorkom je wel die extra vakantiekilo’s!

Lees verder >

 

Juni 25, 2018

Bankhangen versus lekker bewegen

Je komt thuis na een lange dag werken. Je bent moe en je ploft neer op de bank. Wanneer de kinderen in bed liggen en de avond begint heb je geen energie meer om nog iets te ondernemen. De tv gaat aan en zonder dat je je er bewust van bent loop je naar de keuken opzoek naar iets om te eten. Terwijl je voor de tv zit te eten doorloop je de dag nog eens. Je denkt aan de drukte op het werk, een vervelende situatie die zich voor deed, of aan een lastig gesprek met een collega of vriend(in). Je pakt nog wat anders om te eten, dat heb je immers wel verdient. Na nog een uurtje maakt vermoeidheid plaats voor schuldgevoel. Je hebt teveel gegeten en hier baal je van. Ontevreden sluit je de dag af en besluit je naar bed te gaan.

Lees verder >

 

Juni 2, 2018

Onder de loep: het koolhydraatarm dieet

Het koolhydraatarm dieet – het lijkt wel een hype die steeds populairder wordt. In strijd tegen de kilo’s worden koolhydraten uit het voedingsmenu geschrapt want dit zijn suikers, en zoals we allemaal weten “suikers zijn slecht”. Maar als koolhydraten zo slecht zijn, waarom strookt het koolhydraatarm advies dan niet met de adviezen van de Gezondheidsraad?

Lees verder >

 

Mei 31, 2018

Patronen doorbreken? Dit is waarom het zo lastig is!

Waarschijnlijk ken je het wel… Het is avond, je ploft op de bank. Alhoewel je een uur geleden toch een goede maaltijd hebt gegeten heb je trek in iets zoets. Je moét echt even iets ‘snaaien’ en voordat je het weet sta je alweer in de keukenkastjes te snuffelen.

Lees verder >

 

Mei 19, 2018

Zij kan alles eten, ik word al dik van een appel! Patronen doorbreken? Dit is waarom het zo lastig is!

Ken je dat? Van die mensen die àlles kunnen eten zonder ook maar iets aan te komen? Terwijl jij na flink sporten en een healthy salade amper bent afvallen. BLOEDIRRITANT! Wat is het geheim van deze mensen? Eten ze ècht zoveel en waarom kost het jou veel meer moeite om af te vallen?

Lees verder >

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial